FOTOĞRAFIN "DE" HALİ

Fotoğrafın 'DE' Hali
Çevre Temalı Ulusal Fotoğraf Yarışması

Kadıköy Belediyesi Engelsiz Sosyal Hizmet Merkezi olarak, zihinsel yetersizliği olan bireylerin çevre algısı ve çevre duyarlılığının fotoğraflara yansıması, fotoğraf sanatının sevdirilmesi ve farkındalık yaratılması amaçlarıyla ödüllü, ulusal bir fotoğraf yarışması düzenlemekteyiz. 'Su' başta olmak üzere hızla tükenmekte olan doğal kaynakların korunması, sürdürülebilir çevre anlayışının içselleştirilmesi ve paralelinde gelişecek politikaların uygulanabilirliğinin sağlanması büyük önem taşımaktadır. Bu kapsamda, doğal kaynakların kullanıcısı aynı zamanda tüketicisi olan bireylerin çevre bilinci düzeyini arttırıcı çalışmalar anlam kazanmaktadır. Yarışma ile çok boyutlu bir farkındalık sağlanacağı düşünülmektedir. Öncelikle zihinsel yetersizliği olan bireylerin çevre algısını çekecekleri fotoğraflar üzerinden görebilmek ve aynı zamanda konu özelinde onlara bir bakış açısı kazandırabilmek amaçlanmıştır. Bir diğer temel amaç ise toplumda tüm bireyler üzerinde hem engellik alanında farkındalık yaratmak hem de sürdürülebilir çevre anlayışı üzerine düşünmeyi teşvik etmektir. Bu amaçlar doğrultusunda fotoğraf sanatını kendini ifade biçimi olarak sevdirmek ve yaygınlaştırmak da hedeflenmektedir.

Yarışma; Türkiye genelinde, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Özel Eğitim Okulları / İş Uygulama Okulları ile Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri'nde eğitim görmekte olan ya da mezun, zihinsel yetersizlik ya da Yaygın Gelişimsel Bozukluk tanılı 18 yaş ve üstü, Türkiye’nin tüm illerinden bireylerin katılımına açıktır.

Yarışma, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) tarafından onaylı olarak ve TFSF altyapısı kullanılarak düzenlenmekte olan online bir fotoğraf yarışmasıdır. Yarışma, sayısal (dijital) kategoride, renkli ve siyah beyaz olmak üzere iki bölümlüdür. Renkli ve siyah beyaz fotoğraflar ayrı ayrı değerlendirilecektir. Yarışma başvuruları, 18 Mayıs 2018 tarihine kadar kabul edilecektir.

Yarışmaya dair tüm detayların yer aldığı şartname metnine TFSF web sayfası www.tfsf.org.tr adresinden ulaşılabilir. Ayrıca Kadıköy Belediyesi Engelsiz Sosyal Hizmet Merkezi'ne ait  0 216 337 21 21 no'lu telefon aranarak yarışma ile ilgili detaylı bilgi alınabilir.

Yarışma Takvimi:
Yarışmaya Son Katılım Tarihi      : 18.05.2018, saat 23.00 (TSI)
Seçici Kurul Toplanma Tarihi      : 23.05.2018
Sonuç Bildirim Tarihi                   : 28.05.2018