A+ A-
Kayıt Ol İş ve İstihdam Başvuru Yap

2 NİSAN DÜNYA OTİZM FARKINDALIK GÜNÜ

2 NİSAN DÜNYA OTİZM FARKINDALIK GÜNÜ’NDE

“FARKLI BAKIŞ AÇILARINDAN OTİZM SPEKTRUM BOZUKLUKLARI”

PANELİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’nde İstanbul Gedik Üniversitesi ve Kadıköy Belediyesi işbirliği ile Caddebostan Kültür Merkezi’nde “Farklı Bakış Açılarından Otizm Spektrum Bozuklukları” paneli gerçekleştirildi.

Panel öncesinde yapılan kokteylde otizmli müzisyen Rabia Aytek gitarıyla, açılışta ise otizmli müzisyen Yunus Yazar piyanoda katılımcılara performanslarını sergilediler. Gedik Üniversitesi Engelli Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Dilara Özer’in konuşmasıyla başlayan panelin sunuculuğunu ise yine BUFAM öğrencilerinden otizmli özel sporcu Semih Yıldırım yaptı.

Otizm Gerçeği ve Otizmde Spor ve Sanat Yolu ile Gelişim başlıklarından oluşan 2 oturumlu panelin moderatörlüğünü Kadıköy Belediyesi Engelsiz Sosyal Hizmet Merkezi Sorumlusu Demet Gülaldı ve Prof. Dr. Dilara Özer gerçekleştirdiler.

Panalde Doç. Dr. Nur Akçin, Gedik Üniversitesi Su Altı Teknolojisi Programı Öğr. Görevlisi Güvenç Sorarlı, Gedik Üniversitesi Çocuk Gelişimi Öğr. Üyesi Dr. Nüket İşiten, Kadıköy Belediyesi Engelsiz Sosyal Hizmet Merkezi İstihdam Birimi Sorumlusu Esra Nehir ve otizmli çocuk anneleri Nilgün Anbarlı, Canan Aytek ve Otistikler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Psikolog Elif Naz Uzer gerçekleştirdikleri sunumlar ile tecrübelerini paylaştı.

Galeri