A+ A-
Kayıt Ol İş ve İstihdam Başvuru Yap

ANNE BABALARA YÖNELİK SEMİNERLER DİZİSİ

Anne Babalara Yönelik Seminerler Dizisi devam ediyor…

 

Kadıköy Belediyesi Engelsiz Sosyal Hizmet Merkezi olarak düzenlemiş olduğumuz ‘Özel Gereksinimli Çocuğumu Nasıl Desteklerim?’ konulu Anne Babalara Yönelik Seminerler Dizisi devam ediyor. Tüm velilerimizi ve vatandaşlarımızı bekliyoruz.

29 Ocak Çarşamba günü  ‘Erken Çocuklukta Dil Gelişiminin Desteklenmesi’ alanında Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Araştırma Görevlisi Burak ALDİŞ, bizlerle birlikte oldu ve özel gereksinimli çocukların dil gelişimleri, dil gelişimlerine anne baba olarak nasıl destek olabiliriz gibi konularda ailelerimize yararlı bilgiler aktararak velilerin sorularını yanıtladı. Katılımından dolayı kendisine teşekkür ediyoruz.

 

Seminerlerimizin sonuncusu ise 5 Şubat Çarşamba günü ‘Çocukların Bedensel Söz Hakkı’ olarak belirlendi. Rehber ve Psikolojik Danışman Cansu Özcan tarafından gerçekleştirilecek olan seminerde, çocuk ihmal ve istismarını önlemek ele alınacaktır.

 

Öncesinde gerçekleştirilmiş seminerlerin ilki  Uzm. Çocuk Gelişim Psikoloğu Demet Gülaldı tarafından ”ANNE BABA OLMAK VE OYUN”, ikincisi özel Eğitim öğretmenimiz Sibel Baygın tarafından “ ÇOCUKLARDA ZOR DAVRANIŞLARLA BAŞA ÇIKMA VE DAVRANIŞ DEĞİŞTİRME” konularında verilmiştir.

Seminer dizimizin üçüncüsünde ise 22 Ocak Çarşamba günü Yeditepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Fzt. Gülsün Gürel, ‘DUYU-ALGI MOTOR BÜTÜNLÜĞÜ konusunu ailelerimize anlattı. Özellikle özel gereksinimli çocukların rehabilitasyonlarında önemli bir yere sahip olan Duyu bütünleme, duyu algı sorunları ve yapılan müdahaleler konularında ailelerimizi bilgilendirdi. Toplantı sonunda aileler çocukları ile merak ettikleri konularda danışma imkânı buldular. Sayın Dr. Fzt. Gülsün Gürel’e katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

 

 

Kadıköy Belediyesi Engelsiz Sosyal Hizmet Merkezi olarak organize edilen seminerler, alanında uzman ve akademisyenler tarafından verilmektedir. Ocak ayı itibarı ile başlayarak Şubat ayının ilk haftasına kadar, her çarşamba günü saat 11:00-13:00 saatleri arasında devam etmektedir. Konu başlıkları ise özel gereksinimli çocuk ve ailelerinin ihtiyaçları doğrultusunda oluşturulmuştur.

 

 

Katılım ücretsizdir.

Galeri