A+ A-
Kayıt Ol İş ve İstihdam Başvuru Yap

AVNİ LİFİJ SERGİSİNİ ZİYARET ETTİK

 

Kadıköy Belediyesi Engelsiz Sosyal Hizmet Merkezi fotoğrafçılık ve resim öğrencileri 15.11.2019 tarihinde Sabancı Müzesinde yer alan Avni Lifij sergisini ziyaret etti. Ziyaret sırasında öğrenciler müze rehberleri tarafından Avni Lifij ve yaşadığı dönem hakkında ayrıntılı bilgi alma şansı buldular.

Sergi Hakkında...

Sakıp Sabancı Müzesi, Türk resim tarihinde özgün bir yere sahip olan Hüseyin Avni Lifij’in 15 Ekim 2019-12 Ocak 2020 tarihleri arasında çok yönlü üretimini yansıtan sergisiye izleyicileri buluşturuyor.

Bu sergide 1914 Kuşağı’nın en yenilikçi figürlerinden Hüseyin Avni Lifij, uzun zamandır sergilenmemiş başyapıtlarının yanı sıra öncü bir eleştirmen, yazar ve fotoğraf sanatçısı olarak yaptığı çalışmalarını da kapsayan 1000’e yakın yağlıboya resim, etüt, desen, eskiz, poşad, fotoğraf, arşiv malzemesi ve kişisel eşyadan oluşan bir seçkiyle temsil ediyor.

Sanatçının eşi Harika Lifij ve sonrasında yeğenleri tarafından günümüze kadar titizlikle korunarak ulaştırılan resim ve çizim koleksiyonu ile arşiv malzemeleri; ilk kez sanatçının başyapıtlarıyla beraber sergileniyor.

Pipolu Adam: Sanatkârın Kendi Portresi, Mareşal Fevzi Çakmak’ın Portresi, Alegori, Sanatkârın Kendi Portresi gibi uzun zamandır sergilenmemiş ve özel koleksiyonlardan daha önce hiç sunulmamış Avni Lifij eserleri izleyiciyle buluşuyor.