ENGELSİZ TAKSİ

Kadıköy Belediyesi , çağdaş belediyecilik anlayışı ve hak temelli yaklaşımla verdiği hizmetlerden biri olan "Engelsiz Taksi" hizmeti ile  engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın ulaşımdaki engellerini ortadan kaldırarak aynı zamanda da sosyal belediyecilik açıcından örnek bir uygulamayı yürütmektedir. Engelsiz Taksi , Kadıköy ilçesinde ikamet eden, öncelikle  % 40 ve üzeri ortopedik engelli raporu bulunan tekerlekli sandalye kullanıcılarına hizmet vermektedir. Yolcuların asansörlü araçlarla ve görevli refakatçiler eşliğinde güvenli bir şekilde seyahat etmeleri sağlanmaktadır. Hizmetin düzenli olabilmesi amacıyla randevu sistemi ile çalışılmaktadır. Kullanıcıların 3 gün öncesinde randevu alması önerilir. Vatandaşlarımız öncelikle sağlık olmak üzere eğitim ve sosyal-kültürel amaçlı geziler için "Engelsiz Taksi"  hizmetinden ücretsiz olarak yararlanmaktadır.