“ROTAMIZ ENGELSİZ YAŞAM”

Kadıköy Belediyesi Engelsiz Sosyal Hizmet Merkezi, engelli bireylerin hayata katılabilmesi ve farkındalık yaratmak amacıyla Ahenk, Kuzguncuk ve Metropolitan Kandilli Lions Kulüpleri ile “Rotamız Engelsiz Yaşam” adlı denizcilik eğitimi düzenledi. Kalamış Marina’da düzenlenen etkinliğe 50 engelli genç katıldı. 10 ayrı yelkenliyle denize açılan gençlere temel denizcilik ve yelken eğitimi verildi. 23 Eylül Pazartesi düzenlenen etkinlik öncesinde katılımcılara teorik eğitim verildi, ardından kaptanlar eşliğinde can yelekleri ile denize açıldılar. Etkinlik boyunca güvenlik önemleri için Denizde Arama ve Kurtarma Derneği (DAKSAR) hazır bulundu. Yelkenliyle rotalarını tamamlayan katılımcılara Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı ve Lions Federasyonu Genel Yönetmeni Ruhi Gönüllü tarafından madalyon ve katılım belgeleri takdim edildi.